kompas in plattegrond Penthous

Hoe de energie van Overvloed, Rijkdom en Vitaliteit te gebruiken in huis
Inzicht via het Feng Shui Kompas – de ZuidOost hoek

De afgelopen jaren heb ik mij laten leiden door mijn nieuwsgierigheid en ben ik naar aanleiding van een boekje over Feng Shui deze eeuwenoude theorie gaan bestuderen. Mijn manier van studeren is een zeer actieve: lezen om vervolgens te gaan experimenteren en het daadwerkelijk te ervaren.

Wanneer je je bewust wordt van de energie die er in de ruimte is kan je die namelijk gaan veranderen, verbeteren of uitvergroten. In ieder geval ga je het dan bewuster ervaren en wellicht zoals ik, bewust gebruik van maken gedurende de dag.

De ZuidOost hoek in ons huis staat volgens de Elemententheorie van Feng Shui voor het thema Overvloed. Hier komt de vitaliteit tot leven en stroomt de rijkdom (in al haar mogelijke uitingen).

Hoe fijn is het om deze GRATIS! Energie bewust te gebruiken?
Dat kan heel simpel: ga hier dagelijks even opladen, zitten of iets doen wat je graag doet. Zo kan je een incheckplek maken om even te lezen, mediteren, visualiseren en journalen. Of maak hier je werkplek zoals ik wanneer het jouw tijd is om te SHINEN! Dat heb ik ook gedaan sinds ik werk aan mijn online zichtbaarheid. Als je hier je keuken hebt dan is dit de ultieme plek om Vitaliteit te vieren met gezonde voeding. Zie mijn acties in de onderste afbeelding.

Ik geef je een paar praktische interieurtips en ik laat in de afbeelding zien hoe ik het zelf heb toegepast.

  1. laat de energie naar binnen komen (gordijnen open)
  2. om de energie te laten stromen is het van belang dat het opgeruimd is (geen clutter)
  3. alles een eigen plek > organizers gebruiken
  4. (bloeiende) gezonde planten geven realiteit aan thema Vitaliteit
  5. verticale vormen (bijvoorbeeld print op muur of gordijnen) geven vorm aan Groei
  6. rijke materialen zoals fluweel, edelmetalen zoals goud versterken het gevoel van overvloed en rijkdom (goed in te zetten in accessoires als kaarsen en kussens)
  7. kleuren van het Hout Element zoals groenen werken hier goed omdat dit de kleur is van Vitaliteit en Groei (dit versterk je ook nog een door verticale vormen / beweging)
  8. verlichting in donkere hoeken plaatsen, maak onderscheid tussen functionele en sfeerverlichting

Wat ga jij in je huis doen om de energie van Overvloed te laten stromen, te versterken en te gebruiken? Laat het me weten in de reactie hieronder of op social media. Love to see it!

interieurtips ZO Overvloed
interieurhack Overvloed mbv Materiaal
extra zonlicht keuken

JA IK ONTVANG GRAAG GRATIS INFORMATIE VAN DE HOME COACH CLUB

Mail mij

Anke loves the Homecoachclub

Deze website gebruikt cookies. Blijf je op de website, dan accepteer je het gebruik van cookies.