Fiesta wand bureaus kamer tweeling

Slaap- en speelkamer tweeling

Transformatie van TRUE BEDROOM & TRUE PLAYROOM

De tweeling Luna & Sterre is op 9 november 2012 geboren en vierde onlangs hun 8e verjaardag.

Het cadeau dit jaar was dat mama Marianne hun verdieping heeft ingekleurd zodat het hun #truebedroom en #trueplayroom werd. De meiden zagen de hoeveelheid energie, tijd en geld die er in is gestoken, want ze zijn meegenomen in dit proces door Marianne. Mee op onderzoek uit, op zoek naar expressieve kleuren en vrolijk behang.

Marianne vroeg mij om hulp bij het proces van indelen, inrichten en inkleuren. De grootste behoefte was het creëren van een eigen fijne sfeer in beide kamers naast de praktische invulling.

We hebben het heel pragmatisch aangepakt: ik heb wat gespeeld met de indeling van de bedden en kasten in de kamer. De huidige opstelling van de bedden bleek het beste gezien de energie in de kamer en de (beperkende) afmetingen. Ik heb de plattegrond in computer gezet om zo met de indeling te kunnen spelen, zie het resultaat hiernaast.

Vervolgens heb ik een ruimte-analyse gedaan om te zien welke energie er in de ruimten aanwezig is, om van daaruit de thema’s te kunnen bepalen. De thema’s hebben we vervolgens vertaald naar de uiterlijke kenmerken zoals vormen, kleuren en materiaal. Lees hieronder hoe deze reis verliep en zie de before & after foto’s. Wat een transformatie!

 

plattegrond verdieping tweeling

STERRENHEMEL SLAAPKAMER LUNA & STERRE

sterrenhemel in slaapkamer

Gezien de namen van de meiden, het raam op het Noorden (Yin Energie van het Water Element) en de functie slaapkamer was de keuze snel en makkelijk gemaakt: een sterrenhemel. Beide meiden houden van roze en om het wat zachter te maken mag het allemaal wat aaibaarder. Ik heb een Pinterest Bord ingericht met inspiratie en als ‘praatplaat’. Vervolgens heb ik hen met de volgende opdrachten op pad gestuurd:

  • Ga voelen met de handen, is het aaibaar?
  • Donkerblauw behang (eventueel met sterren)
  • Een rond kleed is een aanvulling op de rechte vormen van de kamer, bedden en kast.

En heel belangrijk: de eerste keer ga je alleen maar kijken en aanraken. Samen op ontdekkingstocht. Kiezen en kopen is pas de volgende stap.

Hoe tof is het dat Marianne het heeft aangedurfd om de keuzes wat meer uit handen te geven aan haar meiden Luna & Sterre. Door eerst samen te gaan oriënteren en te voelen. Met staaltjes tegen de muur aan bekijken in het dag- en lamplicht. En vervolgens pas te gaan kopen waarbij de meiden mochten kiezen.

Het was ook uit de comfort zone gaan door de schuine dakplaten donker te maken. Maar als je wat voorbeelden op Pinterest ziet en er een echte sterrenhemel van maakt is het zo tof! En extra bijzonder dat Marianne de sterrenhemel zelf heeft geschilderd, dat waarderen de meiden natuurlijk enorm. Hoe nog beter dan dit?

Sterres hoek met glow in the dark

Thema fun & fiesta voor de speelkamer

5 elementen analyse kamer tweeling - Homecoachclub

Vanuit de Bagua is te zien dat de slaapkamer op het Noorden ligt, dat is de Yin-energie en werkt heel prettig voor een slaapkamer. De speelkamer ligt op het Zuiden en ook de Chi wordt daar aangeleverd via het raam. Het heeft een heel actieve, uitbundige energie.

Het thema FIESTA & FUN is geboren voor de speelkamer. De nieuwe bureau’s zijn al in elkaar gezet en in gebruik voor huiswerk en knutselen. De muziekstandaarden staan zodat er saxofoon gespeeld kan worden, lekker oefenen en muziek maken. De grote kast wordt vervangen door een laag dressoir zodat het de muur kan worden aangekleed.

buraus in de werkkamer
kleurschets pijlen

Marianne is op pad gegaan met de meiden naar aanleiding van het moodboard in Pinterest. Ze hebben gekozen voor de kleuren spicy yellow en expressive purple, daar mag nog een groen aan worden toegevoegd wat matcht met het groene botanisch behang. De muur op Zuid-Oost (scheidingsmuur richting washok) wordt behangen met vrolijk verticaal patroon van planten met vogels.

We hebben wat gestoeid met patronen en kleuren op de muur, wat handig die gratis online tools om te zien wat kleur en vorm op een muur doet. Het worden de pijlen zodat de Vuur energie wordt benadrukt: schuine lijnen in vrolijke felle tinten. En wat heeft Marianne dit wederom zelf superstrak geschilderd!

Tot een paar maanden terug was deze kamer leeg, en nu wordt ie getransformeerd naar de #trueplayroom van Luna & Sterre met een heerlijke vrolijke en uitbundige energie in Vorm en Kleur

Deze website gebruikt cookies. Blijf je op de website, dan accepteer je het gebruik van cookies.