zithoek groene bank met palmbomen

Casa de Yvon Sevilla

Een start voor mij, maar ook voor Casa de Yvon

In juni 2019 was ik uitgenodigd door Yvon om te komen logeren in Sevilla. MI CASA ES SU CASA for real. Een half jaar later richtte ik mijn Homecoachclub op en heeft Yvon mij gevraagd haar te helpen. Yvon had namelijk een nieuwbouw appartement gekocht, haar eerste echte eigen huis na 10 jaar gemeubileerd huren. Wow, wat een mijlpaal. 

Ik heb haar liefdevol uitgedaagd door middel van gesprekken en visualisaties en het gebruiken van de zoekmachine Pinterest. Yvon vond het een verassende en prettige aanpak: ik betrek haar er helemaal bij in plaats van iets op te leggen. Ook heb ik haar aangemoedigd om de ogen de kost te geven.  

Het appartement werd opgeleverd inclusief inbouwkasten, sanitair, geschilderde wanden, tegelvloer en electrische zonwering aan buitenzijde.

 

Casa de Yvon ontwerp inrichting - Homecoachclub

Qua functionaliteit had Yvon een duidelijke voorkeur voor een bank die ook als logeerplek kan voldoen. Om de kamer een statement te geven kozen we voor een slaapbank van zacht fluweel. Door kleurenpaletten te gaan zoeken bij de gewenste sfeer: tot rust komen en aarden, is er gekozen voor de kleur groen.

De eetkamerstoelen van Thonet waren een onverwacht cadeau, daar moest een ronde witte eettafel bij komen. Want op die manier ontstaat er een mix aan vormen in de ruimte. Boven de ronde tafel adviseerde ik ook een ronde vorm van bamboe materiaal om de vorm en het materiaal van de eethoek consistent te houden.

De wanden van de woonkamer hebben een geverfde lambrizering in terracotta kleur gekeken. Na een paar dagen de diverse kleuren te hebben bekeken in het veranderende licht gedurende de dag heeft Yvon gekozen voor een natuurlijke en zachte roze/bruine tint.

 

Ontwerp keuken

De keuken bood qua inrichting weinig keuzemogelijkheden dus dat was wel zo gemakkelijk. Om er wat meer statement in te brengen heb ik Yvon er van kunnen overtuigen om voor drie kleuren te kiezen: bovenkasten wit, onderkasten grijs (net als de tegelvloer) en zwart granito blad en tafelblad.

Er kwam nog een vrolijke printbehang in de keuken om het wat meer fun en zachtheid te geven. De rollen zijn vanuit Nederland mee naar Spanje gegaan in het vliegtuig, de keuze hier is toch een stuk leuker.

keuken bar behand casa de yvon

TRue bedroom

De slaapkamer was al voorzien van inbouwkasten, stenen vloer (met houtlook), beige geverfde muren, witte plinten en rolgordijnen aan de buitenzijde.

Voor het eerst van haar leven kocht Yvon een bed en dat werd natuurlijk meteen een hele goede: een boxspring van echte hotelkwaliteit met stoffen bekleding.

Om het wat meer aan te kleden heb ik een hoofdbord geadviseerd, het werd deze houten variant voorzien van planken en zwarte lampjes.

slaapkamer met hoofdboard - Homecoachclub
dekbedovertrek met printen volgens kleurenpalet Casa de Yvon

Alle accessoires zoals lampen en lijsten hebben we in het zwart, dat zorgt voor eenheid. Zo kwam er ook een dikke sprei op het bed die zorgt voor extra aaibaarheid en zachtheid.

Geleidelijk aan kwam er steeds meer kleur in de kamer. Zo heeft Yvon ervoor gekozen om een cirkel te verven, als aanvulling op de vierkanten en rechthoekige vormen. De kleur groen is intiem en levendig tegelijk.

Tegenover het bed staat een ladekast en die heeft Yvon voorzien van plakfolie. Het natuurlijke element is te zien in de zelfgeplukte pluimen.

En zo komt het kleurpalet tot leven in de woonkamer en de slaapkamer van Casa de Yvon.

ladekast beplakt met folie
kleurenpalet Casa de Yvon naturel

Deze website gebruikt cookies. Blijf je op de website, dan accepteer je het gebruik van cookies.